İnhisarda 150 kınalı keklik doğaya salındı

İnhisarda 150 kınalı keklik doğaya salındı


BİLECİK (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce temin edilen 150 kınalı keklik, İnhisar ilçesindeki yaban hayatı geliştirme sahalarından doğaya salındı.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kınalı kekliklerin, ilçede belirlenen alanlarda doğaya salındığı bildirildi.
     Bu çalışmanın, doğadaki yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     İnhisardaki devlet avlağı, 2010 yılında tescil edilmiştir. Geçen yıl, devlet avlağı olarak tescil edilen sahalar kapsamında Merkez Av Komisyonu kitapçığında yer alarak, verilen kotalar dahilinde yaban domuzu ve yaban tavşanı avına açılmıştır. Bu yıl da alanla ilgili kotalar belirlenmiş ve yaban domuzu, yaban tavşanı türleri avlatılmaktadır. Yaban hayvanı popülasyonunu dengede tutmak, neslini tüketmeden kontrollü avcılığı sağlayarak gelecek nesillerden ödünç alınan doğaya yaban hayvanı yerleştirmesi yapılmaktadır.
     Keklik aynı zamanda birçok tarımsal zararın doğal düşmanıdır. Uçan her haşereye karşı zaafları vardır. Yaban alanların tarım alanlarına dönüştürülmesi, endüstrileşme, mekanik tarım, tarımda ilaç ve gübrenin aşırı ve bilinçsiz kullanımı, kaçak ve usulsüz avcılık yaban hayatını olumsuz etkilemektedir. Yaban hayatında yaşanan bozulma tehlikeli seviyelere ulaşmış ve bunun sonucunda birçok bitki ve hayvan türü yok olmuş veya yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. Gelecek kuşakların doğadaki zenginlikleri görebilmelerini sağlamak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.
     Açıklamada, kekliklerin doğaya salınması çalışmalarında, İnhisar Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı İsmail Cambaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan ile avcıların katıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber İnhisarda 150 kınalı keklik doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER