İnegölde düğün dönüşü meydana gelen trafik

İnegölde düğün dönüşü meydana gelen trafik kazası -Akrabalarının düğününden dönen karı-kocanın ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - İnegölde, akrabalarının düğününden dönen karı-kocanın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmaya, taksirle öldürme suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık İsmet Can Y. (20), kazada yaşamını yitiren İsa ve Yadigar Can çiftinin çocukları müşteki Mustafa Can (24), müşteki Fatma Yıldırım (33) ile tarafların avukatları katıldı.
     Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık, olay anında aracıyla yolun sağında seyrettiğini ve önündeki aracın sinyal vermeden kendi şeridine geçtiğini belirterek, Benim aracımın sol ön sinyali önde giden aracın sağ arka sinyaline temas etti. Ben kendimi toparladım. Ancak önde giden araç kendisini toparlayamayarak bankete çarptı ve takla attı dedi.
     Kazada yaşamını yitiren çiftin çocukları Mustafa Can ve Fatma Yıldırım da sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti.
     Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
     Haziran ayında, İnegöl-Bursa karayolu üzerindeki bir yerde yapılan düğün dönen İbrahim Can (50) yönetimindeki 16 PG 337 otomobil devrilmiş, sürücü ile eşi İfakat Can (44), sürücünün kardeşi İsa Can (57) ve eşi Yadigar Can (60) ile Müzeyyen Ötünbek (68) yaralanmıştı. Yadigar Can, İnegöl Devlet Hastanesine götürülürken hayatını kaybetmiş, İsa Can, aynı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
     Otomobiliyle kaza yapan aracı sıkıştırdığı iddia edilen İsmet Can Y. gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İnegölde düğün dönüşü meydana gelen trafik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER