İnebolu cezaevinde 21 mahkum açlık grevi

İnebolu cezaevinde 21 mahkum açlık grevi başlattı


KASTAMONU (A.A) - İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda terör örgütü mensubu 21 hükümlü ve tutuklunun açlık grevi başlattığı bildirildi.
     İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevindeki açlık greviyle ilgili sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.
     Açlık grevine başlayan hükümlü ve tutukluların taleplerini içeren dilekçelerini Adalet Bakanlığına sunduklarını ifade eden Özkan, Açlık grevinin cezaevimizdeki koşullarla bir ilgisi bulunmuyor. Merkezi siyasetle ilgili herkesçe bilinen talepleri var. Bakanlığımızla gerekli yazışmaları yaptık. Adli ve idari soruşturmaları yapıyoruz diye konuştu.
    
     -Sağlık durumları bozulursa müdahale ederiz-
    
     Açlık grevindeki hükümlü ve tutukluların iki ayrı terör örgütü mensubu olduğunu kaydeden Gültekin, Eylem nedeniyle Jandarma Komutanlığı ve Sağlık Grup Başkanlığı ile toplantılar yaparak gerekli tedbirleri aldık. Güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yok. Açlık grevindeki hükümlü ve tutukluların sağlık durumları ile ilgili de şu anda bir sorun görünmüyor. Sağlık durumlarında kötüleşme olursa müdahale ederiz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İnebolu cezaevinde 21 mahkum açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER