İmsak vaktinin yanlış hesaplandığı iddiası

İmsak vaktinin yanlış hesaplandığı iddiası -Tokat İl Müftüsü Koçak: İddia edildiği gibi 70 dakikalık bir uzunluk söz konusu değildir


TOKAT (A.A) - Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İddia edildiği gibi 70 dakikalık bir uzunluk söz konusu değildir dedi.
     Koçak, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayının ve mübarek gecelerin belirlenmesinin ayın hareketlerine göre yapıldığını belirtti.
     Ramazanın yanı sıra, bayramların ve kandillerin de ayın hareketine göre belirlendiğini ifade eden Koçak, Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız Kandilli Rasathanesi ile hem gelişmiş teknolojik araçlar eşliğinde ölçümleri yapar hem de ülke genelinde imsak, iftar vakitlerini belirler, insanlarımızın gönül huzuru içerisinde ibadetlerini yapmaları için vakitleri duyurur diye konuştu.
     Her sene Ramazan ayında farklı konuların gündeme getirildiğini vurgulayan Koçak, şunları kaydetti:
     Maalesef bu sene de sürenin uzunluğu gündeme geldi ve tartışılıyor. Şunu kesin olarak ifade edebiliriz ki Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda gerekli hassasiyeti gösterip, gerekli çalışmayı yapmıştır. Uzunluk kısalık söz konusu değildir. İddia edildiği gibi 70 dakikalık bir uzunluk söz konusu değildir. Diyanet işlerimizin ve bütün müftülüklerimizin amacı insanlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ramazan geçirmesini sağlamaktır. Bütün vatandaşlarımıza ramazan ayında gönül huzuru içerisinde ibadetlerini yapmalarını ve bu tür söylentilere itibar etmemelerini tavsiye ediyorum.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İmsak vaktinin yanlış hesaplandığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER