İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -Şırnakta bazı sivil toplum kuruluşları İmralıdaki görüşmelere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı


ŞIRNAK (A.A) - Şırnakta bazı sivil toplum kuruluşları İmralıdaki görüşmelerle ilgili olarak ortak basın açıklaması yaptı.
     Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ve aralarında Şırnak Barosu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf Odaları Birliği, Anadolu Gençlik Derneği Şırnak Şubesi, Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneğinin bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu ile BDP Şırnak İl Başkanlığı ve Şırnak Belediyesinden temsilciler ellerinde Daha güzel yarınlar için ille de barış, illaki barış pankartıyla ortak basın açıklaması yaptı.
     Grup adına açıklamayı okuyan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Mesut Gerez, Şırnaktaki STKlar olarak Kürt sorununun çözümü için ilgili muhataplarla başlatılan diyaloğu takdirle karşıladıklarını ifade ederek, 30 yıldır devam eden ve binlerce insanın hayatına mal olan sorunun çözümünün hayati ve toplumsal bir gereklilik olduğunu söyledi.
     Kürt sorununu çözümüne yönelik geçmişte başlatılan ve akamete uğrayan deneyimlerden dersler çıkarılması gerektiğini savunan Gerez, sorunun tarihi ve toplumsal yönleri dikkate alınarak, bütün yönleriyle bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
     Gerez, Şırnaktaki sivil toplum kuruluşları olarak Kürt sorununu çözümü için başlatılan bu tarihi ve önemli sürecin her aşamasında ihtiyaç duyulan katkıyı fazlasıyla sunmaya hazır olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
     Daha önce de STKlar olarak bir çok kez bu sorunun şiddet ve çatışma yerine diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerektiğine olan görüş ve taleplerimizi kamuoyuna beyan etmiştik. En kötü barış, çatışmalardan daha iyidir. Başlatılan diyalog sürecinin, sorunun barışçıl çözümü açısından bütün taraflara sorumluluklar yüklendiğini unutmamak gerekmektedir. İlgili bütün kesimlerin sürece zarar verecek tutum, davranış ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini ısrarla vurgulamak isteriz.
     Başlatılan diyaloğun gelişmesi ve sorunların daha rahat bir ortamda müzakere edebilmesi bakımından tüm tarafların önlem alınması gerektiğini, çatışma ve operasyonlardan kaçınılarak, sağlıklı bir diyalog ortamına katkı sunmaları gerekmektedir. Şüphesiz ki barış da en az çatışmak kadar zor ve meşakkatlidir.
    
     Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER