İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel okuma

İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel okuma kursu verilecek


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesince İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma kursu verileceği bildirildi.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirecekleri projeyle İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma kursu vereceklerini belirtti.
     Ezanı ve Kuran-ı Kerimi güzel okumanın aynı zamanda İslam dininin bir emri olduğunun altını çizen Külcü, şunları kaydetti:
     Türkiyede ilk defa Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından yapılan Türk Din Musikisi Eğitim Seti Projesine Çorum Belediyesi olarak sahip çıktık. Geleceğin din görevlileri olan Çorum İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden seçtiğimiz gruplara bu eğitimin verilmesinin faydalı olacağını düşündük. Bu eğitimden yararlanacak öğrencilerimize hocamız tarafından hazırlanan makamlarla Türk Din Musikisi Eğitim Setini hediye edeceğiz. Bu eğitimin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İmam Hatip Lisesi öğrencilerine güzel okuma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER