İmam hatip liselerinin kuruluşunun 61. yılı

İmam hatip liselerinin kuruluşunun 61. yılı -Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Yalçın: Gençlerimizden bir tek isteğim, çok çalışarak bu millete hizmet etmeleridir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda imam hatip liselerinin kuruluşunun 61. yılı nedeniyle Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.
     Afyon Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Selvi, Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, imam hatiplerin ülkeye çok büyük fayda sağladığını kaydetti.
     İmam hatiplerin Türkiyede bir kültür oluşturduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:
     Anadolu insanı her defasında bu okullara güvenmiş, her defasında buralara itibar göstermiştir. Bizlere zamanında iki kanatlı okulun öğrencisi derlerdi. Bunun sebebi de birincisi İmam hatiplerin mesleki olarak eğitim verdikleri bireylere dini yönden eğitim vermesi, ikincisi ise dünyevi olarak insanlara ilmi bilgi vermesi. Gençlerimizden bir tek isteğim, çok çalışarak bu millete hizmet etmeleridir. Bir zamanlar bu okulların, öğrenciler sırf namaz kıldıkları, sırf ibadet ettikleri için kapatılması gündeme geldi. Ancak milletimizin gücü sayesinde o günleri de geride bıraktık.
    
     -Bazı öğrencilerimiz bodrumda eğitim görüyor-
    
     Selvi de, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesinde bodrum katta eğitim verdiklerini, okula yeni bir binanın şart olduğunu bildirdi.
     İmam Hatip Lisesinin fiziki şartlarının yetersiz olduğunu anlatan Selvi, Sığmayan öğrencilerimiz şu an için başka okulların binalarında eğitim görüyor. Bazı öğrencilerimiz bodrumda eğitim görüyor. Buradan hayırsever vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Acilen ikinci bina lazım, bu konuda bize destek verin dedi.
     Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin hazırladığı etkinlikler sunuldu.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber İmam hatip liselerinin kuruluşunun 61. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER