İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -Muş Valisi Çınar: Huzurun olmadığı yerde başarıdan söz edilemez


MUŞ (A.A) - Muşta 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışı için tören düzenlendi.
     Türk Telekom İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katılan Vali Ali Çınar, huzurun önemine değinerek, eğitim ve öğretim için öncelikle huzurlu bir ortamın olması gerektiğini söyledi.
     Huzurun olmadığı yerde başarıdan söz edilemeyeceğini ifade eden Çınar, Öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin huzurlu bir eğitim-öğretim ortamında olmaları gerekir. Biz de valilik, devlet, mahalli idareler ve hayırseverlerimizin desteğiyle öğretmen ve öğrencilerimiz için huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı hazırlamaya çalışıyoruz dedi.
     Geçen yıl 3 bin 440 derslikte yaklaşık 5 bin öğretmenin görev yaptığını anımsatan Çınar, bu yıl 3 bin 524 derslikte 5 bin 200 öğretmenin göreve başladığını belirtti.
     Vali Çınar, şöyle konuştu:
     Geçen yıla nispeten daha iyi durumdayız. İnşaatı devam eden okulların bir çoğu, kısa süre sonra hizmete girecek. Yeni dersliklerle birlikte derslik sayımız yaklaşık 3 bin 700 olacak. Bunlar elbette yeterli değil. Eğitim-öğretimde modern okullara ihtiyacımız var. Bunun için de Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği ödeneklerle, İl Özel İdaremiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle, derslik ihtiyacımızı karşılamak için gayret sarf ediyoruz.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin bilgi ile mümkün olacağını söyledi.
     Hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimle atılacağını ifade eden Tatlı, Eğitimde etkili üç unsur vardır. Bunlar okul, çevre ve ailedir. Okul denince en önemli görev öğretmenlerimize düşmekte. Okul idaresi ve öğretmenlerin en önemli göreviyse, öğrenciyi, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmektir dedi.
     Törene kurum amirleri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
     Konuşmaların ardından öğrenci andı okuyan öğrenciler, sınıflarına girdi.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER