İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -Tatvan Kaymakamı Erkan: Eğitimde herkesin sosyal sorumluluğu var


BİTLİS (A.A) - İlköğretim Haftasının başlaması nedeniyle, Tatvan Mehmetçik İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
     Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Programda konuşan Kaymakam Murat Erkan, eğitimde herkesin sosyal sorumluluğunun olduğunu söyledi.
     Eğitim ve öğretim konusunda, herkesin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini belirten Erkan, şöyle konuştu:
     Öğrenciler bizim her şeyimiz. Öğrencilerimize sadece bilgi yüklemek yanlıştır. Bilgi ile beraber akıl, beden ve ruh terbiyesi çok önemlidir. Bu nedenle eğitimi bir bütün olarak görmeliyiz. Aileler de eğitimde üzerine düşeni yapmalı ve eğitim sürecine dahil olmalı. Eğitim ve öğretimde öğretmenlerimizin çok büyük sorumluluğu var. Öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim, öğretim görebilmesi için herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da, Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenin ders başı yaptığını anımsattı.
     İlçede yaklaşık 24 bin öğrenci ve bin 400 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Bayar, ilçede ilköğretimde 2003 yılında yüzde 94,6 olan okullaşma oranının, 2011 yılında yüzde 98,4 oranına yükseldiğini bildirdi.
     Bayar, İlimizde 2012 yılı itibarıyla ilköğretimde net okullaşma oranı yüzde 98,59 olarak gerçekleşti. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en vazgeçilmez özelliklerindendir dedi.
     Ardından, öğrenciler şiirler okudu ve ilköğretim 8. sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan ilköğretim 1.sınıf öğrencilerine çiçek verildi.
     Program halk oyunları gösterisiyle son buldu.
     Programa, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Belediye Başkan Vekili Mehmet Arsu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER