İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -Belediye Başkanı Günaydın: -Okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için imkanlarımızı zorluyoruz


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentteki okulların her türlü ihtiyacını karşılaşmak için imkanlarını zorladıklarını belirtti.
     Başkan Günaydın, İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yeni bir eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı heyecan ve coşku içinde olduklarını kaydetti.
     Bir ülkenin kalkınmasının nitelikli insan gücüyle olacağını ifade eden Günaydın, her bir öğrencinin kişisel yetenekleri, özellikleri, ilgi alanları ve kişiliğiyle özel bir birey olduğunu belirtti.
     Bu nedenle geleceğin güvencesi öğrencilerin, ülkenin ihtiyacı nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetişebilmeleri için tüm imkanları hizmetlerine sunma çabası içinde olduklarını vurgulayan Günaydın, öğrencilerin oyun alanları ve okul bahçelerini yeniden düzenlemek için gayretlerine bugün olduğu gibi yarın da devam edeceklerini dile getirdi.
     Öğretmenliğin, tüm meslekler arasında ayrı bir kutsallık taşıdığını vurgulayan Günaydın, onlara emanet edilecek öğrencilerin, Atatürk ilke ve inkılapları ile Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade etti.
     Günaydın, gençlerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin olduğu kadar ailelerin de emeğinin büyük olduğunu dile getirdi. İyi bir toplum temelinin ailede atıldığına dikkati çeken Günaydın, bir ailenin değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplumun da o kadar sağlam olacağını belirtti.
     Isparta Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Günaydın, açıklamasında şunları kaydetti:
     Okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için imkanlarımızı zorluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretim yılında her türlü desteği almış, hiçbir sorunla karşılaşmadan okullarını bitirmeleri en büyük arzumuzdur. Okullarımızda yetişecek çocuklarımız Atatürkün izinde, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olacaklardır.
     Günaydın, eğitim öğretim yılının tüm toplum için hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni etti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER