İlköğretim Haftası Bandırmada törenlerle kutlanıyor

İlköğretim Haftası Bandırmada törenlerle kutlanıyor


BALIKESİR (A.A) - İlköğretim Haftası, Bandırmada törenlerle kutlanıyor.
     İlk tören, Cumhuriyet Alanında yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, şube müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhanın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Marmara İlköğretim Okulundaki törene geçildi.
     Demirhan, okuldaki törende, İlköğretim Haftasının kutlandığı bugün, Atatürkün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ve eğitimle mümkün olacağı bilinciyle 2012-2013 öğretim yılına başladıklarını belirterek, İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü tartışmasız eğitimdir. Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında çalışmalar yapılmakta, birçok eğitim projesi hayata geçirilmektedir. Bu projeler ülkemizin eğitim hedeflerine ulaşması için atılmış büyük adımlardır ve bilgi 3 saniyede eskimektedir dedi.
     Konuşmaların ardından öğrenciler, gününü anlam ve önemini belirten şiirler okudu, okulun folklor ekibi konuklara gösteri sundu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Bandırmada törenlerle kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER