İlkadımda çöpler Uzaktan Kumanda ile toplanacak

İlkadımda çöpler Uzaktan Kumanda ile toplanacak


SAMSUN (A.A) - İlkadım ilçesi Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yer altı çöp konteyneri sistemi sayesinde çöplerin uzaktan kumanda ile toplanacağını belirtti.
     Demirtaş, ilk aşamada pilot bölgelere yerleştirilen konteynerlerin uzaktan kumandalı sistemle boşaltılacağını söyledi.
     Yeni çöp toplama sistemini önümüzdeki yıllarda elverişli olan tüm mahallelerde de uygulanarak temizlik işlerini daha az maliyetle ve daha hijyenik koşullarda yapabilmesinin amaçlandığını belirterek, İlkadımın daha çağdaş bir çevreye kavuşması adına başlattığımız projeyi tüm ilçe geneline yayarak uyguladığımız bu yeni sistem ile çöplerin koku yapmasının önüne geçeceğiz. Böylelikle çöpler el değmeden daha hijyenik toplanacak. Ayrıca yeraltı konteynerlerinin çöp alma kapasitesi, mevcut konteynerlerimize oranla 10 kat daha fazla. Günde dört kez aynı yerden çöp araçlarımız çöp toplamak zorunda kalıyor. Yeraltı sistemiyle birlikte günde iki kez ve gece olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece ilçemizin trafiğini rahatlamış olacağız ve araçlarımızın mazot tasarrufu yapmalarını sağlayacağız dedi.
     Demirtaş, kapağın sert ve yaylı bir sistem olduğunu bu sayede hayvanlar konteynerin içine giremeyeceği ve etrafa kötü koku yayılmayacağı söyledi.
     Yer altı konteyneri sayesinde geri dönüşülebilir malzemeler kaynağında toplanacağı söyleyen Demirtaş, Sistemin getirdiği bir diğer artı ise yeni sistemde cam, metal, plastik, kağıt gibi geri dönüşebilen maddeler kaynağında toplanacak. Çöpünüz Altın Olacak kampanyasında uyguladıkları sistemi yer altı konteynerlerinde devam ettireceğiz. Bu sistemde toplanan geri dönüşüm maddelerinden para kazanacağız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber İlkadımda çöpler Uzaktan Kumanda ile toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER