İlik nakli bekleyen Gülenaya umut ışığı

İlik nakli bekleyen Gülenaya umut ışığı doğdu -Kanseri 9 ay süren tedavinin ardından yenen ancak nikahından 2 gün sonra hastalığı yeniden nükseden 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacıya yüzde 80 uyumlu ilik bulunduğu bildirildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride kanseri 9 ay süren tedavinin ardından yenen ancak nikahından 2 gün sonra hastalığı yeniden nükseden 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacıya yüzde 80 uyumlu ilik bulunduğu bildirildi.
     Gülenay Gürbüz Elmacının tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Hastanesinde Prof. Dr. Ali Ünalın gözetiminde sürüyor.
     Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülenaya yaklaşık 1,5 yıl önce akut lösemi teşhisi koyduklarını ve tedavisinin devam ettiğini söyledi.
     Hastaya uygun iliğin ABDde bulunduğunu ifade eden Ünal, şöyle devam etti:
     Gülenaya yurt içinden verici bulamadığımız için yurt dışından aramaya başlamıştık. Taramamız sonucu sevindirici bir haber geldi. Şu andaki tetkiklerle 10/8 tutan bir verici var ama Amerikada. Bu tetkiklerin devam etmesi yaklaşık 1-2 hafta kadar sürecek. Tam uyumlu olduğu taktirde 1-2 hafta içerisinde biz oradan iliği isteyeceğiz ve ilik gelecek, nakil yapacağız. Tabi bu hastanın ve böyle hastaların kesin tedavisi kemik iliği naklidir. Yani çok uygun kemik iliği bulunup, uygun bir tedavi ve başarılı bir nakil yapıldığı taktirde hastalar tamamen kurtulmaktadır. O nedenle biz uygun kemik iliğini Amerikadan getirtebilirsek, 1-2 hafta daha tetkik sürecimiz var. Sonuçta hastamız için de çok sevindirici bir haber bekliyoruz. İyi bir nakil süreciyle de hastamızdan çok iyi bir sonuç bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İlik nakli bekleyen Gülenaya umut ışığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER