Ilıca Belediye Başkanı Ünalın görevden uzaklaştırılması

Ilıca Belediye Başkanı Ünalın görevden uzaklaştırılması -AK Parti İl Başkanı Köse: -Bu durum İçişleri Bakanlığının AK Partili belediyelere taraflı davrandığı iddialarına ortadan kaldıran bir uygulama olmuştur (Fotoğr


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Manavgat ilçesine bağlı Ilıca Belde Belediye Başkanı Rafet Ünalın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ile ilgili olarak, Bu durum İçişleri Bakanlığının AK Partili belediyelere taraflı davrandığı iddialarına ortadan kaldıran bir uygulama olmuştur dedi.
     Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilıca Belde Belediye Başkanı Rafet Ünal hakkında yerel mahkemece verilen bir karar olduğunu, ancak kararının temyiz edildiğini söyledi.
     Kararın Yargıtayda olduğunu ifade eden Köse, Henüz kesin karar verilmiş değil. Hukuki süreç devam ediyor. Belediye başkanımızın avukatları aracılığı yaptığı itirazlar var. Haklı olduğuna dair, konunun tamamen yerel mahkemece yanlış değerlendirildiğine dair bir kanaati var diye konuştu.
     Bu gibi konularla ilgili İçişleri Bakanlığının soruşturmanın selameti açısında belediye başkanını geçici olarak görevinden uzaklaştırdığını ifade eden Köse, şöyle konuştu:
     Bakanlığın bu konudaki kararına saygılıyız. Bu durum İçişleri Bakanlığının AK Partili belediyelere taraflı davrandığı iddialarına ortadan kaldıran bir uygulama olmuştur. Bakanlığımızın ortada henüz kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen, tutuklama olmamasına rağmen burada tedbir mahiyetinde de olsa görevden el çektirilmesi bakanlığın ne kadar objektif olduğunu gösteriyor.
     Belediye başkanının en kısa zamanda aklanarak görevine döneceğine inandığını vurgulayan Köse, İrtikap ile ilgili suçlama var. Doğrudan belediye başkanı ile ilgili bir durum yok. Belediye ile ilgili bir konu dedi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER