İl Sağlık Müdürü Taş:

İl Sağlık Müdürü Taş: -112ye gelen birçok çağrı asılsız


ADIYAMAN (A.A) - İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 112ye gelen birçok çağrının asılsız olduğunu belirtti.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde bir Komuta Kontrol Merkezi ile 14 ayrı 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonunun aktif olarak hizmet verdiğini belirtti.
     Bütün istasyonların il merkezindeki Komuta Kontrol Merkezi tarafından sevk ve idare edildiğini ifade eden Taş, bütün çağrıların komuta merkezinde 24 saat esaslı olarak yanıtlandığını ve vakanın adresine göre en yakın istasyona yönlendirilerek acil vakaya ulaşım sağlandığını aktardı.
     İl genelinde 2 tanesi kar paletli olmak üzere toplam 37 tam donanımlı ambulansla acil hastalara ulaşıldığını belirten Taş, şunları kaydetti:
     İl ve ilçe merkezlerinde acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranı yüzde 98. Kırsalda ise ilk yarım saatte ulaşma oranı yüzde 95. Bu oranlar Türkiye standartlarına göre oldukça iyi oranlar. Amacımız acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza zamanında ulaşıp, gerekli tıbbi müdahaleyi yaparak gerektiğinde ilgili en yakın sağlık kuruluşuna naklini gerçekleştirmektir.
     Taş, acil sağlık hizmetlerinde görev yapan bütün personellerin özveriyle çalıştığını vurguladı. Komuta merkezine günde binlerce çağrı geldiğini dile getiren Taş, şöyle devam etti:
     Ne yazık ki gelen birçok çağrı asılsız veya sırf meşgul etmek amaçlı yapılan çağrılardır. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık bekliyoruz. Çünkü gereksiz yere yapılan her çağrı, gerçekten acil sağlık hizmeti bekleyen birinin bu hizmeti geç almasına sebep olmaktadır. Halkımızdan istirhamımız 112 çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleridir. Ancak gerekli hallerde de hiç çekinmeden 112yi arayarak hizmet talebinde bulunmalarını istiyoruz. Trafikte ambulanslara gerekli özeni göstermemiz ve ambulansın geçişini kolaylaştırmamız oldukça önemlidir. Bütün sürücülerden bu konuda hassasiyet ve özveri bekliyoruz.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürü Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER