İl Sağlık Müdürü Öncelden Obezite uyarısı

İl Sağlık Müdürü Öncelden Obezite uyarısı


KIRIKKALE (A.A) - İl Sağlık Müdürü Mehmet Öncel, sağlıklı yaşam için sporun önemli olduğunu bildirdi.
     Öncel, yaptığı yazılı açıklamada, insanoğlunun yaradılış itibariyle, zaman geçtikçe bir çok yenilikçiliği çağın gerektirdiği akımda bulmak, icat etmek, yaratıcılığı ve zekasını kullanarak yapılan kullanılan hizmete kaliteyi ekleyerek verim alarak, hayatın akış seyrini daha da kolay hale getirmeye çalıştığını belirtti.
     Sağlıklı yaşam için spor ve aktiviteli hareketli şeyler yaparak hem vücudun hem de çalışan organların sağlıklı olması için sporun önemli olduğunu ifade eden Öncel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Sporu tek bir şeyle ifade edemeyiz her yönde her aşamada spor yapabilmek en önemli olan şeydir. Branşlara ayrılmış olması insana birçok yönde hoşlanabileceği aktivitede spor yapma olanağı sağlamaktadır. Hayatı dolu ve genç yaşayabilmek için sizde spora yönelin. Hani tüm doktorlar derler ya sigara içmeyeceksin, yemeklerde fazla kalorisi yüksek yağlı proteini çok aşırı olan hamur, tatlı gibi gıdaları almayacaksınız diye tenkit ederler. İşte bunun sebebi sağlıksız yaşam olmasıdır. Bunun için bu sözleri sık sık duymaktayız. İşte tek anahtar kelime sağlıklı yaşam için spor. Evet sporun 10 dakika yapılması bile 1 gün geç yaşlanmaya neden olabilir. Unutmayın en iyi ve huzurlu yaşamak için hayatımızdan sporu ihmal etmeyin. Elinizi 10 dakika sağ veya sola hareket ettirmek bile yaşadığımız bu zamanda bir spor anlamına gelmektedir. Kısacası aslında hayatımızın içinde spor var olan ama bizim gözlemleyemediğimiz bir konudur.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürü Öncelden Obezite uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER