İl özel İdaresine ek ödenek gönderildi

İl özel İdaresine ek ödenek gönderildi


ANTALYA (A.A) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, kapanan Köy Hizmetlerinden İl özel İdaresine devrolan 522 personelin kıdem tazminat ve ödemeleri için Maliye Bakanlığının 4 milyon 430 bin lira ek ödenek gönderdiğini bildirdi.
     Badak, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresinin 2012 yılı başında 616 olan personel sayısının emekliye ayrılanlar nedeniyle aralık ayında 522e indiğini belirtti.
     Maliye Bakanlığının İl Özel İdaresine yatırımlar için gönderilenin dışında kapanan köy hizmetlerinden özel idarelere geçen personelin özlük haklarının karşılanması için ilave ödenek gönderdiğini kaydeden Badak, Maliye Bakanlığının ekim ayında aynı amaçla gönderilen 6 milyon 80 bin lira ödeneğin yanında son olarak gönderilen 4 milyon 430 bin lira ile Antalya İl Özel İdaresine 2012 yılında gönderilen miktarın 10 milyon 510 bin lira olduğunu bildirdi.
     Badak, ayrıca 26 Aralıkta Akdeniz Üniversitesine 2 milyon lira yılın son ödeneği olarak gönderildiğini belirterek, Maliye Bakanlığının 2013 yılı bütçesinde tüm illerdeki il özel idarelerde bulunan köy hizmetlerinden geçmiş personel ödemeleri için 1 milyar 500 milyon lira ödeme yapacağını anlattı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İl özel İdaresine ek ödenek gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER