İl Özel İdaresinden eğitime destek

İl Özel İdaresinden eğitime destek


ANTALYA (A.A) - İl Genel Meclisinin almış olduğu kararlar ile kent merkezi ve ilçelerinde 125 ilköğretim okulunda yapılan bakım onarım çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı bildirildi.
     İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, 2011-2012 eğitim öğretim yılının geride kalmasıyla Antalyanın merkez ve ilçelerinde onarımı gerektiren okulların İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından tespit edildiği belirtildi.
     İl Genel Meclisinin aldığı kararlarla İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödeneklerin kaymakamlıklara aktarılarak birçoğunun ihalesinin yapıldığı, diğer okulların ihalelerinin ise belirlenen periyotlar içerisinde tamamlanarak bakım ve onarımlarının gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arının şu açıklamalarına yer verildi:
     75 milyon liralık 2012 yılı İl Özel İdaresi yatırım bütçesinin 9 milyon 273 bin liranın sadece okul onarımları için ayrılması, eğitime verilen önemin bir göstergesidir. İlimizin merkez ve ilçelerinde meclis üyelerimizin idaremiz yetkililerinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin tespit ettiği yeni okul yapımı, ilave derslik yapımı, okul bahçesine parke yapımı, yemekhane yapımı ile tamiratları için özel idare bütçesinden 9 milyon 273 bin lira ayrılmıştır. Bu para ile merkez ve ilçelerdeki okullarımızın belirtilen eksikliklerinin giderilmesine çalışılmaktadır. 2012 yılı bütçesinde Antalyanın 19 ilçesindeki 125 ilköğretim okulunun bakım onarım çalışmaları için ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneklerle okullarımızın sorunlarının en aza indirilmesi için destek sağlanılmıştır. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerimize hayırlı olmasını ve başarılı bir dönem geçirmesini dilerim.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İl Özel İdaresinden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER