İl Milli Eğitim Müdürü Taş, Kaymakam

İl Milli Eğitim Müdürü Taş, Kaymakam Sarıfakıoğullarını ziyaret etti


AMASYA (A.A) - Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğullarını ziyaret etti.
     Eğitim Çalıştayı için ilçeye gelen Taş ile eğitim konusunda fikir alış verişinde bulunan Sarıfakıoğulları, ilçe genelinde eğitim alt yapısını ve seviyesini arttırmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Sarıfakıoğulları, ilçede dersliklerin alt yapılarının iyileştirilmesi ve başarı oranının daha da yükseltilmesi adına yaptıkları çalışmaların yanında öğrencilerin motivasyonlarını ve heyecanlarını arttırabilmek için okullarda çeşitli seminer ve konferanslar düzenlediklereni de söyledi.
     Konularında yetişmiş Suluovalı akademisyenlerimiz öğrencilerimize model olmaları için bu seminerlere katılarak sunumlar yapıyorlar diyen Sarıfakıoğulları, amaçlarının öğrencilerin dinamizmini arttırmak ve başarı çıtasını daha yukarılara çekmek olduğunu ifade etti.
     İl merkezi ve ilçelerde yürütülen eğitim çalıştayının önemli tespitlerde bulunarak çözüm noktasında etkili olacağını belirten Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ise, şunları kaydetti:
     Eğitim personelleri ve öğrencilerden oluşan eğitim çalıştayı okullarımızın sorunlarını belirleyerek çözüm yolları için çalışmalar yürütüyor. Bizler de il olarak eğitim çalıştaylarımızla toplantılar düzenleyerek bir yol haritası belirmeye çalışıyoruz. Amacımız eğitim kalitesini arttırmaktır. Ülke genelinde Amasya il ve ilçelerimizde derslik sayımız, fiziki alt yapımız ve eğitim seviyemiz çok yüksek durumda. Bu konuda son yıllarda hep ilk sıralarda yer aldık. İlkokulda derslik başına düşen öğrenci sayımız 21-22, ortaokulda 23-24, liselerde ise 30un altındadır. Okullaşma oranı olarak ana sınıflarımızda 2007 doğumlularda yüzde 90, ilkokul ve ortaokulda yüzde 110e yakındır. orta öğretim zorunlu olduktan sonra yüzde 99a yakın kayıt oranımız var. Tek sorunumuz daha çok çalışmaktır.
     Taş, Kaymakam Sarıfakıoğullarını ziyaretinin ardında ilçedeki okul müdürleriyle düzenlenen eğitim çalıştayı toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürü Taş, Kaymakam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER