İl Milli Eğitim Müdürü Serin:

İl Milli Eğitim Müdürü Serin: -Süt dağıtımı 8 Hazirana kadar devam edecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Milli Eğitim Müdür Ekrem Serin, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiyede olduğu gibi Gaziantepte de ana sınıflarına ve ilk 5 sınıfa süt dağıtımı yapıldığını ve süt dağıtımının 8 Hazirana kadar devam edeceğini belirtti.
     Gaziantepte şu ana kadar süt dağıtımında yaklaşık 300 bin öğrencinin yararlandığını ifade eden Serin, şöyle konuştu:
     Süt dağıtımı süreç olarak çok hızlı gelişti. 2 Mayıs itibariyle tüm okullarımızda süt dağıtımı yapıldı. Tabi öğrencilerimizden süt içmeyen çok kişi var. 80 öğrencimiz alerjiden dolayı değişik hastanelere kaldırıldı. Fakat öğrencilerimizden hiçbirisi bir zehirlenme belirtisi göstermedi. 51 öğrencimiz ayakta tedavi edildi. Geriye kalan 29 öğrencimize ise serum tedavisi uygulandı. Öğrencilerimiz aynı gün içerisinde taburcu oldular. Ümit ediyoruz ki bu alerji reaksiyonlar hızlı bir şekilde geçer.
     Gerçekten Gaziantepte yaklaşık 300 bin öğrenciye süt dağıtılıyor olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Serin, öğrencilerin yaşları ve gelişim seviyeleri göz önüne alındığında günlük 250 miligram süt içmelerinin onlar için ne kadar önemli olduğunu hiçbir zaman göz ardı etmemek gerektiğini dile getirdi.
     Serin, 4027 kısa mesaj servisinin tanıtımına çok önem verdiklerini söyledi.
     Serin, Gaziantepte 768 okulda toplan 454 bin öğrenciye eğitim verdiklerini, özellikle yeni okulların yapılması ile birlikte derslik sayısının da arttığını ifade etti.
     Serin, okul öncesi derslik sayısında yıllara göre bir artış olduğunu ancak bunun da ihtiyacı karşılamadığını dile getirdi.
     Derslik sayısında yıllara göre bir artış olduğunu ancak Gaziantepteki okullarda derslik sıkıntısının devam ettiğini belirten Serin, ilköğretimde Türkiye ortalamasının biraz üzerinde olduklarını dile getirdi.
     Gaziantepteki en büyük sorunlarından birisinin göçe bağlı olarak derslik problemi olduğunu ifade eden Serin, Eğitime yapılan yatırımların devreye girmesiyle beraber ümit ediyoruz ki çok yakın zamanda sınıf mevcutlarını ilköğretimde 35, orta öğretimlerde 30a kadar düşürmüş olacağız. Bu hususu çok önemsiyoruz. 4+4+4 zorunlu eğitim yasalaştı. şu anda bizim derslik açığımız 9 bin 300dür. Derslik açığımızı kapattığımız zaman normal eğitim ve öğretime dönüştürmüş olacağız dedi.
     (GÖZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürü Serin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER