İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akkuş:

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akkuş: Eğitimde bu yıl ilk kez uyguladığımız projeler sayesinde ilin SBS VE YGS sıralaması yükseldi


ERZURUM (A.A) - İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş, eğitimde bu yıl ilk kez uyguladıkları projeler sayesinde ilin Yükseköğretime Geçis Sınavı (YGS) ve Seviye Belirleme Sınavında (SBS) sıralamasının yükseldiğini bildirdi.
     Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun SBSde geçen yıla göre iyi bir başarı yakaladığını ifade etti.
     Erzurumun geçen SBS sıralamasında 64. sırada yer aldığını anımsatan Akkuş, şunları kaydetti:
     Henüz il sıralamaları açıklanmadı ama SBSde geçen yıl 64 olan il sırasının 40a yükseleceğini tahmin ediyoruz. Eğitimde bu yıl ilk kez uyguladığımız projeler sayesinde ilin SBS ve YGS sıralaması yükseldi. İl merkezinde ve 12 tane ilçemizde YGS ve SBS için zümre planlamaları yaptık. SBS konusunda her ilçeden 5 branştan 1 tane temsilci seçerek onları il merkezine getirdik. Temsilcilerimizle her ayın ilk cumartesi günü, Dedeman Turizm Otelcilik Okulunda yatılı zümre toplantıları yaptık.
     Milli eğitime bağlı okullar, akşam liseleri ve dershanelerden başarılı öğretmenleri zümre başkanı yaptıklarını dile getiren Akkuş, şöyle konuştu: Zümre başkanlarımız her ayın ilk cumartesi günü temsilcilere SBS konusunda eğitim verdiler. Temsilcilerimiz de ilçelerine gittiler ertesi cumartesi de oradaki öğretmenlerle görüşüp, o ay içinde neler yapabileceklerini görüştüler. Toplantılara bizzat biz de katıldık. İl genelinde SBS deneme sınavları yaptık. İlçe ilçe dolaşarak sınav sonuçlarını tartıştık. 8-9 ay süren bu çalışma farkındalık oluşturdu. O yüzden bir başarı bekliyoruz. Bundan sonraki yıllarda daha iyi başarılar geleceğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akkuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER