İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Altınok: Aksarayda devam eden bütün kamu yatırımlarının en iyi şekilde takip edilmesini istiyorum


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valisi Selami Altınok, devam eden bütün kamu yatırımlarının en iyi şekilde takip edilmesini istedi.
     2013 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Aksaray Valisi Selami Altınok başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı salonunda yapıldı.
     Altınok, Aksarayda 2012 Yılı Yatırım Programında, proje bedelleri toplamı 975 milyon 399 bin 622 lira olan 613 projenin yer aldığını, bu projelerin önceki yıllar harcamaları toplamının 363 milyon 565 bin 858 lira ve 2012 yılı ödenekleri toplamının 171 milyon 329 bin 299 lira olarak hesaplandığını söyledi.
     Kamu kurumlarının bölge müdürlerinin Aksarayda devam eden ve proje halindeki yatırımları ile ilgili bilgi verdiği toplantıda, belde belediye başkanlarına söz veren Altınok, Aksarayda devam eden bütün kamu yatırımlarının en iyi şekilde takip edilmesini istedi.
     Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kaynaklarını daha rantabl kullanmalıyız diyen Altınok, Aksarayda her alanda ihtiyaç duyulan yatırımlarla ilgili çalışmaların tam olarak hazırlanıp ihale ve yapım işleri eksiksiz tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması gerektiğini belirtti.
     Altınok, kapanan belde belediye başkanlarından altyapı yatırımları ile ilgili herhangi bir çalışmada bulunmamalarını isteyerek, kapanan belediyelerin 1 yıldan sonra borç ve alacakları ile İl Özel İdaresine devredileceğini, kapanan beldelere hizmetlerin İl Özel İdaresince yapılacağını söyledi.
     Toplantıda kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları bölgelerinde devam eden yatırımlar ve ihtiyaç duyulan yatırımlarla ilgili kamu kurumlarının bölge ve il müdürlerinden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER