İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arap: Ülke genelinde gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimleri yasaklandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Türkiye genelinde gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimlerinin yasaklandığını bildirdi.
     Arap, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde gebe ve damızlık niteliği taşıyan hayvanlarını kesime sevk edildikleri yönünde duyumlar alındığını kaydetti.
     Arap, şunları ifade etti:
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimleri yasaklandı. Afyonkarahisarda Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu toplanarak kesimhanelerde gebe veya damızlık niteliği taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimlerini yasakladı. Damızlık değeri olmadığı gerekçesiyle kesimhaneye sevk edilen hayvanlar için sahipleri tarafından veteriner hekim raporuyla damızlık değeri taşımadığının belirlenmesiyle kesimleri yapılabilir. Veteriner hekim raporuyla kesimhaneye sevkleri yapılan dişi hayvanların kesimlerinden önce mutlaka gebelik muayenelerinin mezbaha ve resmi veteriner hekimlerince yapılarak gebe hayvanların kesimlerinin yapılması engellenecektir. Kesimhanelerimiz, konuyla ilgili olarak hem görevlendirdiğimiz resmi veteriner hekimlerimizce hem de İl Müdürlüğümüzce denetlenecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER