İl Emniyet Müdürü Yüksel, gazetecilerle bir

İl Emniyet Müdürü Yüksel, gazetecilerle bir araya geldi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, gazetecilerle bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.
     Topuzluhan Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, İl Emniyet Müdürü Yüksel ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürleri ve Nevşehirde faaliyet gösteren yerel ve yaygın basının temsilcileri katıldı.
     Yüksel, burada yaptığı konuşmada, atamasının yapılmasının ardından Nevşehirde şube müdürleri ile yaptığı görüşmelerde ellerindeki haber değeri olan olayları süslemeden basına verilmesi konusunda talimat verdiğini söyledi.
     Kanunların kendilerini sınırladığı en üst noktaya kadar basın ile paylaşımlarda bulunmaya gayret ettiklerini belirten Yüksel, Atamamdan sonra ilgili şube müdürü arkadaşlarla konuşmalarımla hep şunu vurguladım. Biz yaptığımız işi daha süslemeden sade bir şekilde basına verelim, verebildiğimiz kadar. Yardım edebildiğimiz kadar en üst noktada yardım edelim. Hangi noktada sınırlanıyorsa o noktanın sonuna kadar gidelim. Bu sebeple de hem atlama haber olmasın diye diğer arkadaşlarımıza bir ayrıcalık sağlanmasın diye haber notu şeklinde sizlere ulaştıralım dedim diye konuştu.
     Kendilerine basın mensupları tarafından en çok gelen taleplerden birinin de MOBESE görüntüleri olduğunu, bunu da Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen genelge doğrultusunda basınla paylaştıklarını kaydeden Yüksel, konuşmasına şöyle devam etti:
     MOBESE kamera görüntülerini arkadaşlarımız zaman zaman istedi. Bununla ilgili bakanlık ve genel müdürlüğümüzden gelen genelgede bunların sınırları çiziliyor. Fakat en son gelen genelgede plakalar gözükmemek, şahısların yüzleri belirli olmamak kaydıyla MOBESE kamera görüntülerinin basına da verileceği konusunda genel müdürlüğümüz bize hareket serbestliği tanıdı. Biz de hareket tarzımızı ona göre şekillendirdik. Atamamdan sonra gelen gazetecilere, birbirimize karşı samimi açık olalım dedim. Yani gazetecisiniz sonuçta mesleğinizin doğası gereği haber yapmak zorundasınız. Haber ağlarından bir tanesi de emniyet teşkilatıdır. Bizimle ilgili mutlaka haberler yapacaksınız ama haberin içeriğine baktığınızda bizi zor duruma düşürecek veya yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilecek bir haber varsa teyidini yapın. Bugüne kadar Nevşehirde böyle bir durumla karşılaşmadık. Gazeteci arkadaşlarımız bu konuda sağduyulu davrandılar. Bu toplantıyı yapmamızın sebebi de sizlerle iletişimimiz daha fazla olsun. Şube müdür arkadaşlarımda burada sizler burada bizlerden olan taleplerinizi dile getirebilirsiniz. Bizde önümüzdeki süreçte gazeteciler cemiyetine ziyaretler gerçekleştirerek bu diyaloğu daha da geliştirmeyiz düşünüyoruz.
     Daha sonra soru cevap şeklinde geçen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdürü Yüksel, gazetecilerle bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER