İki arkadaşın katil zanlıları iki kardeş çıktı

İki arkadaşın katil zanlıları iki kardeş çıktı

Kocaeli ve Eskişehir'de yaşayan iki kardeş, Eskişehir'de ameliyat olan annelerini görmek için biraraya geldi. Alkol alan iki kardeş, yolda tartıştıkları iki arkadaşı öldürdükten sonra kayıplara karıştı. Polis, cinayetin işlendiği yerdeki güvenlik kameralarının kayıtlarından yola çıkarak iki zanlıdan birini Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, diğerini Eskişehir'de yakaladı. Zanlılar, alkollü oldukları için şahısları bıçakladıklarını söyledi.

Tepebaşı ilçesi Yeşiltepe Mahallesi, Bilgeç Sokak'ta 25 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen olayda elektrikçi dükkânı sahibi, evli ve bir çocuk babası 36 yaşındaki Yalçın Çalışkan, park ettiği minibüsüne yolda yaya olarak giderken çarpan ve dikiz aynasının kırılmasına sebep olan 19 yaşındaki Hakan K. ve 28 yaşındaki ağabeyi Okan K. ile tartıştı. Hakan K.'nin, yanında taşıdığı bıçağı çekerek Çalışkan'ı ve yanındaki arkadaşını, ağabeyinin yardımıyla bıçakladığı iddia edildi. İki arkadaş kanlar içinde yere yığılırken iki zanlı kardeş, hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar büroları ekipleri, olaydan sonra yaya olarak kaçan iki zanlıyı yakalamak için çevredeki işyerleri ve kurumların güvenlik kameraları görüntülerini inceledi. Cinayetleri çözmek için iki ekip kuruldu. 22 ikamette arama yapıldı. Olay yerindeki 233 saatlik güvenlik kameraları görüntüleri incelendi. Şüphelilerle benzerlik taşıyan 150 kişi takibe alındı. Polisin alan çalışması sırasında bin 250 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Net olmayan görüntülerden, zanlılara ulaşılmaya çalışıldı. Sonunda Okan K.'nin Eskişehir'de, kardeşi Hakan K.'ninse Gölcük'te oturduğu öğrenildi. Hakan K.'nin yarıyıl tatili ve annesinin ameliyatı sebebiyle Eskişehir'e geldiği tespit edildi. Geçen cuma günü katil zanlıları olarak iki kardeş tespit edilince önce Okan K. takibe alındı. Daha sonra da Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Hakan K.'nin yakalanmasını istendi. Eşzamanlı olarak iki kardeş zanlılar, Eskişehir ve Kocaeli'nde gözaltına alındı. Hakan K., geceyarısı Eskişehir'e getirildi.

İki zanlı, olay günü alkollü olduklarını belirterek, Okan K.'nin kolunun minibüsün dikiz aynasına çarpması sonucu söz konusu iki kişiyle aralarında kavga çıktığını ve iki arkadaşı bıçaklayarak olay yerinden kaçtıklarını söylediler. Katil zanlıları, ifadelerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber İki arkadaşın katil zanlıları iki kardeş çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER