İki aile arasındaki husumet, barışla sonuçlandı

İki aile arasındaki husumet, barışla sonuçlandı


MUŞ (A.A) - Bulanıkta iki aile arasında bir yıl önce yaşanan husumet, kanaat önderlerin girişimiyle barışla sonuçlandı.
     İlçenin ileri gelenleri, Doğan ve Çelik aileleri arasında bir yıl önce yaşanan husumeti ortadan kaldırmak amacıyla, aile bireylerini Seyit Ahmet Caminde bir araya getirdi.
     Düzenlenen barış töreninde, iki aile fertleri bir araya gelerek bir daha kavga etmemek için yemin etti ve Kuran-ı Kerimin altından geçti.
     Barış ortamının sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden kanaat önderi Şeyh Ahmet Şahin, İncir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden dolayı birbirimizi vurarak bir yere ulaşmamız mümkün değildir. Bu tür husumetlerin büyümeden, insanlara zarar gelmeden önüne geçmek için çaba harcayanlar büyük bir hayır işliyor. Hepimiz Müslümanız ve inancımız bir. Kardeşlik için bu camide bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum diye konuştu.
     Muşlu işadamı Ercan Konuk da, bölgenin kanayan yarası olan kan davaları ve aileler arası husumetlerin, barış ortamında tatlıya bağlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bölgenin kan davaları, terör olayları ve husumetle değil, kardeşlik ve sevgiyle anılmasını istedikleri ifade etti.
     İki aile arasında yaşanan husumet, bir yıl önce başlamış, yaklaşık 1 ay önce de iki aile arasında çıkan kavgada, Doğan ailesi bireylerinin pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu, Bahattin Ateş (43), Melik Çimenli (40) ve Kutbettin Çelik (41) vücutlarının değişik yerlerinden aldıkları kurşunlarla yaralanmıştı. Öte yandan olayın yaşandığı sırada yoldan geçen Burhan Tokman (31) adlı vatandaş da yaralanmıştı.
     Barışma törenine kanaat önderleri Şahin, Muşlu işadamı Konuk, AK Parti İlçe Başkanı Abdülmecit Cantepe, çok sayıda imam ve aile fertleri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İki aile arasındaki husumet, barışla sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER