İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle

İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle açıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesi İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle hizmete açıldı.
     Bir süre önce restore edilen Çorapçı Hanında oluşturulan merkezin açılış törenine, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İhramcızade İsmail Hakkı Toprakın oğlu Kazım Toprak, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
     Kuran tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Kolat, İhramcızade gibi gönül mimarları bu mekanlarda birçok insanın eğitilmesine, yetiştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Kaldı ki İhramcızadenin, imar yönünden de bayındırlık yönünden de şehrimize çok büyük katkısı olmuştur. Bu vesileyle kendisini rahmetle anıyoruz. Belediyemizin büyük bir vefa örneği göstererek burayı güzel bir mekana dönüştürmesi, bu binanın güzel bir hizmete vesile olacak şekilde restore edilmesi hakikaten isabetli bir çalışma oldu diye konuştu.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise restore edilen Çorapçı Hanındaki çalışmalar ile İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi hakkında bilgi verdi. İsmail Hakkı Toprakın Sivas için çok önemli olduğunu ifade eden Ürgüp, Efendi hazretleri Sivasımız için tüm Türkiye için çok önemlidir. Onun aziz hatırasına ne yapabilsek azdır dedi.
     Kazım Toprak da çalışmalardan dolayı Ürgüpe ve emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Müftüsü Yusuf Şahinin duasının ardından açılışı yapılan İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezinde davetlilere gül dağıtıldı.
     Ebru sanatçısı Süleyman Doğan, açılışta Kolat ve Ürgüpe eserlerinden hediye etti.
     İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezinde, Kuran-ı Kerim okuma odası, Hadis odası, İbrahim Hakkı Toprak Müzesi gibi bölümler yer alıyor.
     Sivasın evliyalarından İsmail Hakkı Toprak Hazretlerinin bir müddet kullandığı ve İslami ilimlerini öğrettiği Çorapçı Hanı, kentin önemli tarihi eserlerinden biri olarak göze çarpıyor. Yaklaşık 150 yıllık geçmişi bulunan Çorapçı Hanı, belediye tarafından restore edilmişti. Han, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, törenle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER