İhracatçı Birlikleri TCDD ile işbirli yapmak

İhracatçı Birlikleri TCDD ile işbirli yapmak istiyor


ANKARA (A.A) - İhracatçı Birlikleri, nakliyeyi daha ucuza getirerek rekabet güçlerini artırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileriyle bir araya geldi.
     Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinden (OAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, OAİB koordinatörlüğünde TCDD temsilcileriyle buluşan ihracatçılar, nakliyeyi daha ucuza getirerek rekabet güçlerini artırmaya yönelik taleplerini TCDD yetkililerine iletti.
     İhracatçıların isteklerini dinleyen TCDD Yük Daire Başkan Yardımcısı Ertekin Arslan, ihracatçılara pozitif ayırımcılık yapmaya hazır olduklarını belirterek, ihraç ürünlerinin daha ucuza taşınabilmesi amacıyla vagon tahsisi başta olmak üzere taşımacılıkta ihracatçılara öncelikli davrandıklarını ifade etti.
    
     -İltisak hatları-
    
     Bir üretim merkezini ana hatta bağlayan iltisak hatlarının Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere özel işletmelerin bulunduğu yerlere de döşenmeye başlandığına dikkati çeken Arslan, son yıllarda 40a yakın iltisak hattı yaptıklarının altını çizdi.
     Arslan, Eski iltisak hatları neredeyse iş yapmazken, yenilerinin daha verimli olması bizleri cesaretlendirdi. 100 metreden, 12 kilometreye kadar iltisak hattını devreye sokarak ihracatçılarımızın hizmetine sunmaya başladık ifadelerini kullandı.
    
     -Demiryollarında devlet tekeli kalkıyor-
    
     Birkaç ay içinde çıkacak yasa ile demiryollarının da özelleşeceğini ve devlet tekelinin kalkacağını belirten Arslan Bu yasanın ardından, TCDD yeniden yapılanacak. Altyapı ile İşletmecilik birbirinden ayrılacak. TCDD Taşımacılık AŞ diye bir şirket kurulacak. TCDD sadece alt yapıyla ilgilenecek. Mevcut alt yapıdan bütün 3üncü şahıslar bedelini ödeyerek taşımacılık yapabilecek değerlendirmesinde bulundu.
     Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Turgay Ünlüde, TCDDnin ihracatçılara daha yakın olma isteğini taşımasından büyük mutluluk duyduğunu ve demiryollarının ihracatta büyük önem taşıdığını belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber İhracatçı Birlikleri TCDD ile işbirli yapmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER