İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız, Erzurumda anıldı

İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız, Erzurumda anıldı -Anma programı kapsamında 500 kişi Palandöken Dağına tırmandı


ERZURUM (A.A) - Bir yetimhane projesi için gittiği Afganistanda uçağının düşmesi sonucu vefat eden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Bahattin Yıldız, Erzurumda düzenlenen programla anıldı.
     Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkanlığı ile Genç Hareket tarafından yapılan etkinliğe katılan ve farklı illerden gelen 200ü bayan yaklaşık 500 kişi Palandöken Dağına tırmandı.
     Yaklaşık 3,5 kilometrelik yürüyüşün ardından Sultansekisi mevkisine ulaşan grup, burada piknik yaptı. Öğle namazını da burada kılan üyeler, Bahattin Yıldız için dua etti.
     Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Mayıs 2010da uçak kazası sonucu hayatını kaybeden Yıldızı anmak için tırmanış etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Yıldızın Erzuruma mal olduğunu ifade eden Kızılkoca, "Özellikle 1980 dönemindeki zor zamanlarda, sıkıntılı dönemde ciddi çabalar göstermiş. Burada o sıkıntılı dönemlerde bir rahat zemin oluşturma hususunda mücadele vermiş. Afganistanda da epey bir çalışması var" dedi.
     Gençlerin Yıldızı tanımaları, ne anlam ifade ettiğini anlamaları için program yaptıklarını vurgulayan Kızılkoca, "Amacımız hem Bahattin ağabeyi anmak hem de burada birlikteliği, kardeşlik ortamını pekiştirmektir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız, Erzurumda anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER