Iğdır İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Iğdır İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Pek: Iğdırın gerek yatırımlarını gerekse yapılacak işlerini birlikte yapmak temel görevimiz


IĞDIR (A.A) - Iğdır İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 1. Dönem Toplantısı Vali Ahmet Pek başkanlığında yapıldı.
     Vali Pek, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, koordinasyon kurullarının önemli olduğunu belirterek, doğru bir şekilde değerlendirilip hazırlandığı taktirde çok faydalı olacağını söyledi.
     İl koordinasyon kurulu toplantılarının içeriği doldurulduğu taktirde bir anlam taşıyacağını ifade eden Pek, Kurumlar birbirleriyle doğru bir şekilde koordine olursa bir anlam taşıyor. Yoksa her toplantı gibi bu da sıradan bir toplantı olarak yapılır. Iğdırın gerek yatırımlarını gerekse yapılacak işlerini birlikte yapmak temel görevimiz. Bu ilin kalkınmasına katkı sağlayabilecek gerekli olabilecek ne varsa burada birlikte konuşulup kararlaştırılmalı. Destek olunmalı ve il belli bir noktaya getirilmeli diye konuştu.
     Pek, Iğdırın Türkiyenin en küçük yüz ölçümüne sahip illerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Son 10 yıl içinde Iğdıra yaklaşık 1,5 milyar lira üzerinde yatırımın yapıldı. Eski parayla değerlendirdiğimiz zaman 1,5 katrilyon olur. Bu az bir para değil, bizim nüfusumuz ve alanımız çok büyük değil. Nüfus bakımından ele alınırsak 200 binin altında olan bir iliz. Buna rağmen geriye baktığımız zaman burada ciddi bir çalışma sergilenmiş. İlimizin Türkiyenin paraleline getirilmesi ciddi bir gayretin sarf edildiğini görmek mümkündür. Bazı birimlerimiz bunu çok iyi biliyor.
     Iğdırın henüz istenilen seviyeye gelmediğini ifade eden Pek, çağa göre hareket etmek gerektiğini vurguladı. Ülkelerde güvenlik probleminin ancak savaşlarda olduğuna dikkati çeken Vali Pek, şöyle devam etti:
     Bize birileri dışarıdan çevreden saldırırsa o zaman savaş hali olur. Herkes de o zaman topyekün birlikte hareket eder. Ama kendi ülkemiz içerisinde biz güvenlik problemini problem olarak görmemek zorundayız. Varsa bile çok basittir, çözümü vardır. Tedbir alıp işimize devam ederiz. Problemimizi çözüp yolumuza devam edeceğiz. Önümüze bir engel çıkınca vazgeçmek yerine devam edeceğiz. Ama kesin olarak durmak yok. Ülkemizdeki kalkınma hamlesini ve sürecini hiç kimsenin kendi beceriksizliğiyle durdurması ya da aksatması söz konusu olamaz. Ülkemizin insanımızın geleceğini aksatmaya hiç kimsenin hakkı yok.
     Kurum müdürleri yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Peke bilgi verdi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER