Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürel:

Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürel: -Kentte vasıflı elaman sayısını artırmak istiyoruz


IĞDIR (A.A) - Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Gürel, Kentte vasıflı elaman sayısını artırmak istiyoruz dedi.
     Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin gelişmesiyle vasıflı elaman açığının arttığını söyledi.
     İŞKUR ve Halk Eğitimi Merkezleri gibi kurumlarla vasıflı eleman sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirten Gürel, şöyle konuştu:
     Mesleki eğitime yeterli yatırımın zamanında yapılması gerekiyor. Genç nüfustan yeteri kadar yararlanmıyoruz. Son yıllarda ülke olarak en büyük hedefimiz teknolojik ve ekonomik yönden gelişmektir. Bu hedeflere ulaşabilmek için kalifiyeli elamanlara ihtiyacımız var. Ne yazık ki zamanında yapılan hatalardan ötürü genç nüfusumuzdan yeteri kadar yararlanamadık. Kurum olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda özelilikle geçlerimize çalışma imkanı bulamayan ev hanımlarımıza değişik dallarda kurs açıyoruz.
     Gürel, açılan kurslarda öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından haftanın 7 gününü kapsayan eğitimler verildiğini, 103 ayrı branşta kurs açtıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
     Kentte vasıflı elaman sayısını artırmak istiyoruz. Iğdır Halk Eğitim Merkezinde geleneksel el sanatları, iğne oyası, kalorifer ateşçiliği, bilgisayar kullanımı, halk oyunları gibi yaklaşık 103 ayrı branşta 2 binin üzerinde kursiyer eğitilmekte. Hedefimiz, kente vasıflı eleman sayısını artırarak ülkemizin gerçekleştirdiği ekonomik ve teknolojik atılımları ilimize de yansıtabilmek.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER