Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl

Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turhan: -Şehrimizde açılan çocuk evlerinde 6 kız ve 6 erkek olmak üzere toplam 12 çocuk barınıyor


IĞDIR (A.A) - Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, Şehrimizde açılan çocuk evlerinde 6 kız ve 6 erkek olmak üzere toplam 12 çocuk barınıyor dedi.
     Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankarada başlatılan Çocuk Evi Projesinin Iğdırda da hayata geçirildiğini ve çocukların ev ortamını görme fırsatı bulduklarını söyledi.
     Kent merkezinde açılan çocuk evlerinde 7 ile 18 yaş grubu çocukların barındığını belirten Turhan, şöyle konuştu:
     Şehrimizde açılan çocuk evlerinde 6 kız ve 6 erkek olmak üzere toplam 12 çocuk barınıyor. Çocuk yuvalarında çocuklarımız aile ortamından uzak olarak bir arada kalıyorlardı. Proje kapsamında çocuklarımız aile ortamına kavuştular ve artık kendi evleri var. Şu anda ziyaret ettiğimiz evlerde 6 bayan görevli nezaretinde 6 kız ve 6 erkek çocuğumuz barınıyor. Bu çocuklar aile ortamında olduğu gibi görevlilerle birlikte alışverişe çıkıyorlar, sabah ekmek almaya gidiyorlar. Çocukların harçlıkları, elektrik su, eğitim,giyecek, kira ve yakacak gibi giderler kurum tarafından karşılanıyor.
     Turhan, ayrıca şehir merkezindeki çocuk evi sayısının 2den, 4e çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER