Iğdırda kuşlar için doğaya yem bırakıldı

Iğdırda kuşlar için doğaya yem bırakıldı


IĞDIR (A.A) - Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Pamuk Dağı mevkisine kuşlar için yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mete Türkoğlunun da aralarında bulunduğu 6 kişilik ekip, Pamuk Dağı mevkisine gelerek, kar yağışından yaban hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi için kaya diplerine buğday bıraktı.
     Türkoğlu, yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasından dolayı karla kaplı alanlarda yem bulmakta sıkıntı yaşayan hayvanlar için yem bıraktıklarını belirtti.
     Kekliklerin ve yaban hayvanlarının yemlenmesi, kaçak avcılığın önlenmesi için İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban hayatı ekipleri ile Yeşil Iğdır Avcılar Derneği tarafından yemleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti:
     Şube olarak, yoğun geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının yemlenmesine yönelik doğaya yem bıraktık. Karlı kış günlerinde yapılacak bir program dahilinde sorumlu kişiler belirlenerek İl Şube Müdürlüğümüz ekipleri ile koordineli çalışacak ortak ekipler oluşturulmuştur. Yapılan yemleme ve aynı zamanda kaçak avcılığın önlenmesine yönelik çalışmalarda ve yaban hayvanlarının yaşadığı arazi taramalarında doğadaki varlığını sürdürebilmesi için köy muhtarlıklarını ve köylüleri bilgilendirilmekteyiz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Iğdırda kuşlar için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER