Iğdırda kaçırılan öğretmenlere başarı belgesi verildi

Iğdırda kaçırılan öğretmenlere başarı belgesi verildi -Vali Pek: Öğrencilerimiz ağlayarak, öğretmenlerinin götürülmesine razı olmadıklarını ve olamayacaklarını gösterdiler. Başta muhtarımız olmak üzere köy halkı öğretmenlerine sa


IĞDIR (A.A) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, terör örgütü mensuplarınca kaçırılan 6 öğretmene başarı belgesi verdi.
     Vali Pek, Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köyündeki okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin gelecek nesilleri yetiştiren, geleceğe şekil veren kişiler olduğunu söyledi.
     Türkiyenin içinde bulunduğu durumu en iyi anlayan kişilerin başında öğretmenlerin geldiğini anlatan Pek, şöyle devam etti:
     Ülkemizin ne tür badirelerden geçerek bu noktalara geldiğini sizler belki bilemezsiniz ama öğretmenleriniz tarafından tahmin ediyorum ki bu konular sizlere öğretiliyordur. Ülkemiz bu duruma kolay bir şekilde gelmedi. Bir deyimle açıklamak gerekirse yedi düvele karşı, bizle hiç ilgisi olmayan ülkelere karşı mücadele ederek bu duruma geldi. Bunun örneği geçtiğimiz günlerde bu köyde yaşandı. Bu köy öyle bir ders verdi ki, öyle bir olay yaşadı ki dünyada eşi çok az olan bir olaydı.
     Pek, bu olayın benzerlerinin geçmiş dönemlerde de yaşandığını, hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ederek, köyden kaçırılan öğretmenlere köy halkının sahip çıktığını söyledi. Pek, şunları kaydetti:
     Değerli öğretmenlerimiz halkımızla öğrencilerimizle istenilen diyaloğu sağlamıştır. Bu sevgi atmosferi ve güven ortamında başlarına gelmemesi gereken olayı öğrencileriyle, köy halkıyla önlediler. Halkımız öğretmenlerine sahip çıktılar. Öğrencilerimiz ağlayarak öğretmenlerinin götürülmesine razı olmadıklarını ve olamayacaklarını gösterdiler. Başta muhtarımız olmak üzere köy halkı öğretmenlerine sahip çıktılar. Sevgili öğretmenlerimiz sadece ve sadece çocuklarımızı yetiştirmek, onları aydınlatmak, onlara ışık olmak için buradalar.
     Pek, daha sonra öğretmenlere başarı belgelerini verdi.
     Törene, Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
     Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köyündeki ilköğretim okulundan 6 öğretmen, terör örgütü mensuplarınca 17 Ekimde kaçırılmış, öğretmenler güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonun ardından serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Iğdır / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda kaçırılan öğretmenlere başarı belgesi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER