Iğdırda Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi

Iğdırda Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi -İl Milli Eğitim Müdür Ateş: Iğdırda üniversiteye hazırlanan öğrenciler, Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi sayesinde çok başarılı olacaklar


IĞDIR (A.A) - Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Iğdırda üniversiteye hazırlanan öğrenciler Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi sayesinde çok başarılı olacaklardedi.
     Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığına sundukları Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesinin çok verimli olacağını belirtti.
     Proje kapsamında lise öğrencilerinden seçilen 20 son sınıf öğrencisine Öğrenmeyi Öğrenme konusunda eğitim verdiklerini anlatan Ateş, Eğitimi alan 20 öğrenci kendi okullarında koordinatörlük görevi yapacaklar dedi.
     Bu öğrencilerin aldıkları eğitimi okuldaki arkadaşlarıyla paylaşacaklarını ifade eden Ateş, şunları kaydetti:
     720 lise son sınıf öğrencisine öğrenmeyi öğrenme konusunda konferans düzenliyoruz. Eğitim uzmanı Yasemin Sungur tarafından Eğitim konferansları veriliyor. Projenin amacı, gençlerin var olan potansiyellerini ortaya çıkararak,ulaşılabilir hedeflere ve olasılıklara odaklanan bir öğrenme ve gelişim süreci içine girmelerini sağlayarak gençlerin sosyal ve akademik başarılarını artırmaktır. Süreç boyunca gençler kendilerini daha iyi tanır, potansiyellerini keşfeder ve hatalarından ders alarak yetkinliklerini geliştirir, vizyon ve amaç belirler, kendini yeniden keşfederek yaşar, kendine ait kararlar alır. Gençlerin farklı bakış açısı kazanarak, hedef koymak, hedefe ulaşmak, çözüm odaklı olmak, kendini ve diğerlerini tanımak yaşamı daha iyi algılamak, güçlü özelliklerinin farkında olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
     Ateş, Gençler hedefleri doğrultusunda yönlendirilir, motive edilir ve onların bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmeleri sağlanır. Problemlerin çözülmesi veya geliştirilmesi gereken faktörler konusunda neler yapılması gerektiğini hazır olarak sunan değil, çözümü doğru sorular sorarak gençlerin bulması, gençlerin alışmış olduğu düşünce yapısını zorlayan, farklı bakış açıları yakalamasını ve davranışsal becerilerini geliştirmesini sağlamak projenin amaçları arasında yer almaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda Gençler Öğrenmeyi Öğreniyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER