İdilde KCK operasyonu

İdilde KCK operasyonu -Operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4ü tutuklandı


ŞIRNAK (A.A) - İdil ilçesinde terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCKya yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4ü tutuklandı. 6 kişinin ise Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, terör örgütünün kırsal alanda bulunan üyelerine lojistik destek sağladıkları, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotof kokteyli, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, saldırıları organize ettikleri ve saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri tespit edilenlere yönelik İdil ilçesinde düzenlenen 3 ayrı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
     Operasyonda, gözaltına alınan 10 kişinin evlerinde yapılan aramada, ruhsatsız pompalı tüfek, 9 fişek, 2 kuru sıkı tabanca, güvenlik kuvvetlerince kullanılan gaz mühimmatı, terör örgütü elebaşısına ait poster ve 26 adet ateşleme fitili ele geçirildi.
     Sorgulamasının ardından adli makamlara sevk edilen 4 kişi tutuklandı. 6 kişinin ise Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İdilde KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER