İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada:

İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada: -Şehitlerimizin haberlerini aldığımızda üzülüyoruz ama hiçbir zaman ümitsizliğe, yılgınlığa ve korkuya asla kapılmıyoruz, kapılmayacağız -Bu ülke binlerce yıldır bizlere nesilden nesile


SAKARYA (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Şehitlerimizin haberlerini aldığımızda üzülüyoruz ama hiçbir zaman ümitsizliğe, yılgınlığa ve korkuya asla kapılmıyoruz, kapılmayacağız dedi.
     Hendek Belediyesince Selman Dede Mesire Alanında düzenlenen Selman Dede Yağlı Güreşlerine katılan Şahin, güreşlerde birinci olan Hendekli güreşçi Ahmet Kavakçıya madalya ve kupa verdi.
     Güreşlerin ardından Bayraktepedeki Şehitlik Anıtının açılışına katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin aziz şehitlerin hatırası bir ülke olduğunu belirterek, şehitliğin çok önemli bir mertebe olduğunu söyledi.
     Şahin, anıtın şehitlere saygıyı ifade ettiğini kaydederek, Onlar için bizim imkanlarımız ve kabiliyetimizle, aklımızla ve vicdanımızla yaptığımız hiçbir şey onların bu vatan için, bu ülke ve millet için feda ettikleri en aziz varlıkları olan canların karşılığını oluşturmaz diye konuştu.
     Şahin, şehitlerin hatıralarına daima sahip çıktıklarını vurgulayarak, bu konuda asla ilgisiz kalmadıklarını bildirdi.
     Türk milleti için şehadetin çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:
     Ancak biz bu ülke için canını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ilgisiz bırakmak gibi bir talihsizliği ve yanlışlığı yapmadık, yapmayacağız. Bu ülke binlerce yıldır bizlere nesilden nesile şehitlerimizin emaneti olarak intikal etmiş, mübarek ve kutsal ülkedir. Her devirde, her dönemde şehitlerle birlikte yaşamız milletiz. Şehadeti hep arzu etmiş gençlere sahip kahraman bir milletiz.
    
     -Şehitlerimizin aileleri onların bizlere emanetidir-
    
     Terör olaylarının devam ettiğine işaret eden Şahin, terör konusunda asla ümitsizliğe kapılmadıklarını söyledi.
     Şahin, şehitler sayesinde ülke topraklarının daha değerli hale geldiğini belirterek, Bugün de şehitlerimiz oluyor. Şehitlerimizin haberlerini aldığımızda üzülüyoruz ama hiçbir zaman ümitsizliğe, yılgınlığa ve korkuya asla kapılmıyoruz, kapılmayacağız. Her şehidimizin kanı bu aziz toprağa düştükçe bu topraklar bizim için daha fazla değerli oluyor. Bugün bu topraklar düne göre daha değerlidir, daha kutsaldır. Şehadeti bir talihsiz ölüm olarak hiç görmedik, şehitlerimizi de ölü olarak kabul etmiyoruz şeklinde konuştu.
     Şehitlerimizin aileleri onların bizlere emanetidir diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
     Devlet olarak bu anlayışı hep koruduk ve bunun gereğini hep yaptık. En son parlamentomuzdan ortak kabulle bir yasayı geçirdik. Geçen hafta gerçekleşen bu yasa çalışmasıyla şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için devletimizin ve milletimizin imkanlarıyla yeni düzenlemeler yaptık.
     Şehitliği gezen Şahin, şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkanın anıtına karanfil bıraktı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan / Veysel Kara
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER