Hz. Yuşa Türbesinin çevresi yenilenecek

Hz. Yuşa Türbesinin çevresi yenilenecek


İSTANBUL (A.A) - Beykozdaki Hz. Yuşa Türbesinin çevresi yenilenecek.
     Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbulun en fazla ziyaret edilen ibadet noktalarından Hz. Yuşa Türbesine ait 25 bin metre karelik yeşil alanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle uygulanacak peyzaj projesi, Ramazan Bayramından sonra başlayacak.
     Proje kapsamında, Beykoz Belediyesince otopark düzenlemesini de kapsayan Yuşa yolunda yol genişletme çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise öncelikle yeşil alan ve çevre düzenlemesini yapacak.
     Hz. Yuşa Türbesine çıkan yol araçlardan arındırılacak, yaşlı ve çocuklar için burada akülü araçlar hizmet verecek. Türbeye çıkan yol, gölgelikli bir yürüyüş yolu olarak düzenlenecek.
     Mevcut caminin korunacağı proje kapsamında, yeni yapılacak camiyle ziyaretçi yoğunluğu önlenecek, daha fazla kişinin ibadetlerini kolaylıkla yapmaları sağlanacak.
     Yılın her döneminde yurdun dört bir yanından ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Hz. Yuşa Türbesi, proje tamamlandığında daha bakımlı ve modern hale getirilmesiyle vatandaşlar, ibadetlerini daha bakımlı bir ortamda gerçekleştirebilecek.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Hz. Yuşa Türbesinin çevresi yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER