Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -İslam Tarihçileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Şeker: -Hassasiyetlerde haklı durumdayken, tepkilerin dozunu kaçırarak gereksiz ve yersiz saldırganlıklara yönelmek insanları haksız duruma d


İZMİR (A.A) - İslam Tarihçileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker, Hz. Muhammede hakaret içeren filme gösterilen tepkilere ilişkin olarak, Hassasiyetlerde haklı durumdayken, tepkilerin dozunu kaçırarak gereksiz ve yersiz saldırganlıklara yönelmek insanları haksız duruma düşürebilir. Bu yüzden daha bilinçli ve Müslüman onuruna yakışır tepkiler gösterilmelidir dedi.
     Şeker, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfında düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammede hakaret içeren girişimlerin, çeşitli din ve dünya görüşüne sahip topluluklar arasında kin ve düşmanlıkları körüklediğini, nefret suçu oluşturarak toplumların huzurunu tehdit ettiğini belirtti.
     Hakaret içeren film ve karikatürleri gündeme taşıyanların küresel kışkırtıcılığa hizmet ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Şeker, Tarih boyunca İslama, Müslümanlara ve Hz. Muhammede yönelik birçok eleşitri yapılagelmiştir. Ancak son dönemlerde yapılan ilim, ahlak ve insanlık dışı yaklaşımlar, eleştiri, sanat ve özgür düşünce boyutunu çoktan aşmıştır dedi.
     Filmin duyulmasının ardından İslam dünyasında haklı bir tepki geliştiğini ancak tepkilerin bazı bölgelerde İslam dininin hoş görmediği düzeye vardığına işaret eden Prof. Dr. Şeker, şöyle konuştu:
     İslam, barışı hedefleyen bir dindir. İslam, yalnız kendine değil, diğer inanç ve dinlerin kutsallarına da hakareti, aşağılamayı ve dil uzatmayı kabul etmez. Bu tür davranışlardan kaçınmayı öğütler. Ancak bu durum, kendisine yapılacak saldırılar konusunda hassas olunmayacağı anlamına gelmemektedir. Hz. Muhammedin hayatı incelenecek olursa, hem başka din ve inançlara karşı saygılı olduğu hem de İslamın onurunu son derece koruduğu görülecektir. Şüphesiz hassasiyetlerde haklı durumdayken, tepkilerin dozunu kaçırarak gereksiz ve yersiz saldırganlıklara yönelmek insanları haksız duruma düşürebilir. Bu yüzden daha bilinçli ve Müslüman onuruna yakışır tepkiler gösterilmelidir. İslam Tarihçileri Derneği olarak, Hz. Muhammedi hedef alan saldırganların tahrik veya aşağılanmalarına karşı sessiz kalmayacak ve gerekli bilimsel tepkiyi göstereceğiz. Doğru olanı anlatmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER