Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, filmin yasaklanmamasını ifade özgürlüğü olarak değerlendiren ABD Başkanı Barack Obamaya İngilizce Hz. Muhammedin Hayatını anla


BARTIN (A.A) - Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, filmin yasaklanmamasını ifade özgürlüğü olarak değerlendiren ABD Başkanı Barack Obamaya İngilizce Hz. Muhammedin Hayatını anlatan bir kitap gönderildi.
     filmini eleştiren Obamanın, Hazreti Muhammede hakaret içeren Müslümanların Masumiyeti adlı filmin kaba ve iğrenç olduğunu belirttiğini ancak ifade özgürlüğünü savundukları için filmi yasaklayamayacaklarını söylediğini anımsattı.
     Bartın Gazeteciler Derneği yönetimi olarak ABD Başkanı Obamaya tepkilerini ortaya koymak için Hz. Muhammedin hayatını anlatan İngilizce bir kitap ile İngilizce mektup göndermeyi uygun bulduklarını aktaran Yavuzaslan, şöyle konuştu:
     Sayın Obama, bu kitabı okuyarak Peygamberimiz hakkında bilgilenebilir ve ülkesinde kaba ve iğrenç olarak nitelendirdiği filmi yapan kesimlere bu kitaptan kesitler okuyabilirse, dünyaya masumiyeti öğreten Peygamberimizi tanıtmış olur. Ayrıca Obamaya bu kitapla birlikte mektup gönderiyoruz. Mektubumuzda da insanlığın değerlerine saldırmanın fikir özgürlüğü olmadığını, insanlığın evrensel değerlerinin can, mal ve inanç masumiyetini koruduğunu belirttik. Umarız, kitabımızı okuyan Obama, öğrendiklerini kendini bilmez çevrelerle paylaşır.
     Yavuzaslan ve Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan ve Yakup Üstün tarafından kaleme alınan kitabı, kent merkezindeki PTT Şubesinden Beyaz Saraya gönderdi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER