Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Tabi çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez bir durumdur. Gerçekten çok üzüntü verici bir durum -Tabi bu şekilde densiz insanlar olabiliyor. Bu da bize


TOKAT (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hz. Muhammede hakaret içeren film hakkında Tabi çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez bir durumdur. Gerçekten çok üzüntü verici bir durum dedi.
     Tokat Valisi Mustafa Taşkeseni makamında ziyaret eden Eroğlu, kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Tokata heybeleri dolu olarak, büyük bir müjdeyle geldiklerini ifade eden Eroğlu, Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Tokatımıza 16 müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti de 195 milyon lira diye konuştu.
     Valilik ziyaretinde bir basın mensubunun Sayın Bakanım Afyonkarahisardaki patlamayla ilgili bir gelişme var mı- sorusu üzerine Eroğlu, Şimdi Tokattayız. Biliyorsunuz o patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla bundan sonra yargı konuşur dedi.
    
     -Tahriklere kapılmayacağız-
    
     Bir gazetecinin Peygamber efendimize yönelik bir film yapıldı. Bu film Müslüman ülkelerde tepki topladı. Bununla ilgili siz neler söyleyeceksiniz- sorusu üzerine ise Eroğlu, şunları söyledi:
     Tabi çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez bir durumdur. Gerçekten çok üzüntü verici bir durum. Biz Müslümanlar olarak tüm peygamberlere inanırız, onların hepsine iman ederiz. İmanımızın temel akidelerinden birisi Peygamberlere imandır. Bütün Peygamberler bizim başımızın tacıdır. Fakat, maalesef böyle yanlışlıklar oluyor. Tabi bu şekilde densiz insanlar olabiliyor. Bu da bize üzüntü veriyor. Ama tabii ki tahrik olmamak lazım. Dünya geçici. Neticede onlar öbür dünyada da cezasını muhakkak bulacaktır. Tabi biz tahriklere kapılmayacağız. Onların istediği de bu zaten.
     Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçeki de makamında ziyaret eden Eroğlu, Çiçekten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çiçekin çok çalışkan olduğunu belirten Eroğlu, Benim de takdir ettiğim başkanlardan birisi. Eskiden Yeşilırmaka Tokatın bütün atık suları akarken kendisi çok güzel, muhteşem bir arıtma tesisi kurdu. Bizim desteklerimiz yaptıklarının yanında cüzi bir miktar kalır. Çok güzel bir atık su arıtma tesisi oldu ve bildiğim kadarıyla bu tesis 2,5 yıldır çalışıyor. Güzel bir tesis oldu, hayırlı olsun. Artık Tokat Yeşilırmakı kirletmiyor diye konuştu.
     Belediye ziyaretinin ardından AK Parti Tokat İl Başkanlığına geçen Eroğlu, İl Başkanı Eyüp Eroğlu ile görüştü. AK Parti Tokat İl Teşkilatında partililerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Eroğlu, Tokata gelirken 16 müjdeyle geldik. Tokat için sadece bizim çalışmalarımız yok, diğer bakanlıklarımızın da çalışmaları var. Tokat nüfusa bağlı olarak en çok yatırım alan iller arasında geliyor dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER