Hz. Muhammede hakaret içen filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içen filme tepkiler


VAN (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi üyeleri, Cuma namazı sonrası düzenledikleri basın açıklamasıyla Hz. Muhammed ve İslama hakaret içerikli filme tepki gösterdi.
     Hz. Ömer Cami önünde toplanan yüzlerce kişi ellerindeki pankartlar ve sloganlarla ABD ve İsraili protesto etti.
     Grup adına açıklama yapan Kadir Aydın, bir avuç kendini bilmezin sanat kisvesi altında ve kameralar arkasında büyük bir haz alarak çektikleri bir film, alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin onuruna asla zarar veremeyeceğini söyledi.
     Sevgi ve rahmet peygamberine tarih boyunca çok sayıda hakarete yelteneler olduğunu ancak hepsinin de tarih raflarında yerini aldığının ifade eden Aydın, Bizim derdine düştüğümüz şey sadece film hikayesi değil. Biz İslamiyetin ayaklar altına alınıp ezilmeye kalkışılmasına ve o kutlu Peygambere (SAV) çirkin ve alçakça yapılmaya çalışılan saldırıları kalkan oluyoruz. İslam dünyası, bir sinema filmiyle tertiplenen karanlık oyuna karşı omuz omuza şehirlerin meydanlarını inletti. Türkiyede ise ülke çapında çok sayıda protesto gösterileri düzenlendi. İslam dünyasındaki tepkiler; Efendimize (SAV) yapılan hakaretlere tahammül edilmeyeceğinin bir göstergesidir. Onun için batı dünyasına şirin görünmeye çalışan kesimlere, Müslümanların bu hassasiyetini öneriyor, İslam dünyasının dik duruşunu bir takım çıkarlara kurban etmemeleri çağrısında bulunuyoruz dedi.
     Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içen filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER