Hububat ve baklagile fark ödemesi desteği

Hububat ve baklagile fark ödemesi desteği


KAYSERİ (A.A) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi destekleme şartlarında değişiklikler yapıldığını bildirdi.
     Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, desteklenecek ürün miktarının belirlenmesinde 2012 yılı kesinleşmiş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) il ortalama verilerinin kullanılacağını anlattı.
     Kayacan, şunları kaydetti:
     Bakanlar Kurulu kararı kapsamında ürün kaybı tespit edilen çiftçiler, eğer hububat fark ödemesi desteğine müracaat ederlerse hasar oranına bağlı olarak toplam üretim miktarları düşeceği için alacakları fark ödemesi desteği de düşecektir. 2012 yılında çiftçi tarafından verilen desteklemeye esas müstahsil makbuzları çiftçi kayıt sistemine girilirken Maliye Bakanlığı tarafından verilen doğrulama adresinden doğrulaması yapıldıktan sonra destek kapsamına alınacaktır. Doğrulaması yapılmayan belgeler destek dışı kalacaktır. Ayrıca destekleme için verilecek müstahsil makbuzları ile birlikte ticaret borsasından alınacak Borsa Tescil Beyannamesinin de ilçe müdürlüklerimize verilmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Hububat ve baklagile fark ödemesi desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER