Hububat alımlarında randevulu sistem uygulaması

Hububat alımlarında randevulu sistem uygulaması


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygulanan randevulu sistem sayesinde çiftçilerin sıra beklemeden ürünlerini teslim edebileceklerini belirtti.
     ŞTBden yapılan açıklamada, 24 Temmuz 2012 tarihinden beri TMOnun buğday alımlarında randevulu sistem ile çalıştığı hatırlatılarak, 13 Ağustosta başlayacak mısır alımlarında da bu sistemin uygulanacağı kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen ŞTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, bu sistemin çiftçilere kolaylık sağlayacağını ve zaman kaybını önleyeceğine değinerek üreticilerin TMOya ürün verebilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemindeki bilgilerini bağlı oldukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinden güncellemeleri gerektiğini belirtti.
     Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olmayan üreticilerin ürünlerini randevu almak suretiyle teslim edebileceklerini belirten Kaya, Üreticiler en fazla ÇKS belgelerinde kayıtüretim miktarı kadar randevu alabilecek. Randevular internet üzerinden TMO internet sitesindeki linkten veya bizzat iş yerlerinden kolayca alınabilir. Randevu alan üreticilerimiz ürünlerini randevu tarihinde aynı günde, alamayanlar ise önceden olduğu gibi sıraya girerek verebilecekler. dedi.
     Çiftçilerin randevulu sistemle işlerini daha kolay yapabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Hububat alımlarında randevulu sistem uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER