Hristiyan Gürcü genç, Müslümanlığı seçti

Hristiyan Gürcü genç, Müslümanlığı seçti -Yaklaşık 6 yıldır Burdurda yaşayan Gürcistan uyruklu 26 yaşındaki Malkhazi Gogiberidze Müslüman oldu


BURDUR (A.A) - Yaklaşık 6 yıldır Burdurda yaşayan Gürcistan uyruklu 26 yaşındaki Malkhazi Gogiberidze,Müslüman oldu.
     Hristiyan olan Gogiberidze, bir süre İslam dinini araştırdıktan sonra Burdur Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirdi.
     Gogiberidze, müftülükte düzenlenen törende Kuran-ı Kerimin okunmasının ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Burdur Müftüsü Osman Artan, Gogiberidzeye İslam dini hakkında bilgiler vererek, Müslümanlık belgesi, Kuran-ı Kerim ve ilmihal kitabı hediye etti.
     Müftü Artan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistandan çalışmak için Burdura gelen Gogiberidzenin İslamiyeti seçtiğini belirterek, Müftülüğümüze başvurarak Müslüman olmak istediğini bildirmişti. Biz de resmi prosedür gereği bir merasim düzenledik. Kardeşimiz Kelime-i Şehadet getirdi. Bugünden itibaren İslamın gereklerini yerine getirmek üzere söz verdi. İnşallah İslam üzerine yaşamayı Rabbim kendisine nasip eylesin dedi.
     Malkhazi Gogiberidze ise çok sevdiği için Müslüman olmaya karar verdiğini anlatarak, Son gelen Peygamberimiz Muhammedimiz... Ben Allah rızası için Müslüman oldum. İnsanlar merhametli, sıcak kanlı. Allahı seviyorlar. Müslümanlardan çok sıcaklık gördüm diye konuştu.
     Gogiberidze, Burdur Nüfus Müdürlüğüne başvurarak isminin Mikail Bahir olarak değiştireceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hristiyan Gürcü genç, Müslümanlığı seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER