Hopa Belediye Başkanı Kasımoğluna yönelik silahlı

Hopa Belediye Başkanı Kasımoğluna yönelik silahlı saldırı -Artvin Barosu, saldırıyı kınadı


ARTVİN (A.A) - Artvin Barosu, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğluna makamında yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
     Baro Başkanı İzzet Varan, yaptığı yazılı açıklamada, hukuk kurallarının toplumun düzenini sağlamak ve toplumsal uzlaşının kurulması için konulmuş kurallar olduğunu belirtti.
     Bireylerin hak arama özgürlüğü olduğu gibi toplumdaki diğer bireylerin de haklarına saygı gösterilmesinin toplumsal ödevlerden olduğunu vurgulayan Varan, şöyle devam etti:
     Hukukun egemen olduğu toplumlarda hiç kimse hukuk dışı yollarla hak alma özgürlüğüne sahip olmadığı gibi yapılan hukuk dışı eylemlere de hiç kimsenin prim vermesi mümkün değildir. Son yıllarda suç işlenme oranlarının oldukça arttığı, ülke cezaevlerinin tıka basa dolu olduğu dikkate alındığında toplumsal yapıdaki ekonomik sıkıntılar, devletin bazı kurumlarına olan saygı ve güvenin azaltılması, kendiliğinden hak alma yolunun sık tercih edilir hale gelmesi gibi etkenlerin bireyler üzerinde olumsuz etki yaptığı, suç işleme eğiliminde ve oranlarında artışın yükseldiği, toplumsal uzlaşının giderek zayıfladığı görülmektedir. Ancak hangi gerekçe ile olursa olsun hukuk dışılık toplumsal bünyemizde meşruiyet kazanamaz ve kazanmamalıdır.
     Kasımoğluna yöneltilen saldırının bireysel bir eylem olarak görülmesinin yerinde ve doğru olmadığını iddia eden Varan, şunları kaydetti:
     Yargı gereken soruşturma ve kovuşturmayı mutlaka yapacaktır. Ancak, alınan bilgi ve safahata göre olayın müstakil, menfur bir saldırı olarak değerlendirildiği yönündedir. Hopa ilçemizde uzun süredir mafyavari yapıda hukuk dışı yapılanmaların olduğu herkesin malumudur. Bir hukuk kurumu olarak yapılan soruşturmanın seyrine müdahale etmek gibi bir kastımız bulunmamakla birlikte soruşturmayı yürüten kolluk ve yargı birimlerinin son yıllarda gelişen olayları da dikkate alarak soruşturmanın çok yönlü olarak yürütülmesinde toplumsal, hukuki ve sosyal faydanın olacağı kanaatini taşımaktayız. Bu vesile ile Hopa Belediye Başkanımız Turan Kasımoğluna yapılan hukuk dışı saldırıyı kınıyor, tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutluyoruz.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hopa Belediye Başkanı Kasımoğluna yönelik silahlı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER