Hokey

Hokey -Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: -81 ilde hokey oynatmak için çalışma başlattık


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, 81 ilde hokey oynatmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Türkiye genelindeki toplam delegelerin yüzde 90nın desteğiyle yeniden Türkiye Hokey Federasyonu başkanlığına seçilen Sadık Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hokeyi Türkiyede ve uluslararası arenada yüceltmeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Türk insanının hokeyi sevdiğini dile getiren Karakan, Hedefimiz 81 ilde hokeyin oynanmasını sağlamak, hatta ilçelerde de hokey oynanmasını istiyoruz dedi.
     Daha önce hokeyi bilinir hale getirmek için çalıştıklarını aktaran Karakan, bu spor dalının Türkiyenin her yerinde tanınır hale geldiğini kaydetti.
     55 ilde teşkilatlandıklarını bildiren Karakan, beden eğitimi ve spor yüksek okulları ile ilköğretim okullarında hokeyi oynanır hale getirmeye çalışacaklarını belirterek, 81 ilde hokey oynatmak için çalışma başlattık diye konuştu.
     Türkiyenin 2020 Olimpiyatlarının en güçlü aday ülkesi olduğunu ifade eden Karakan, şöyle devam etti:
     Böyle bir olimpiyatın ülkemizde yapılması halinde biz bu branşta ülkemizin yüzünü ağartmalıyız. Bunun çabası ve gayreti içindeyiz. Bunun için sporcu yetiştiriyoruz, tesisleşmeye önem veriyoruz. Altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Hokey kısa süre içinde vazgeçilmez spor oyunlarımızdan biri olacak.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER