Hizmetli olarak çalıştığı okulda öğrencilere resim

Hizmetli olarak çalıştığı okulda öğrencilere resim çizdiriyor -Siverekte bir ilköğretim okulunda müstahdem olarak çalışan Ömer Sangın, boş zamanlarında öğrencilere resim çizmeyi öğretiyor


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek ilçesinde bir ilköğretim okulunda müstahdem olarak çalışan Ömer Sangın, boş zamanlarında öğrencilere resim çizmeyi öğretiyor.
     Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulunda, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında görev yapan Sangın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ilköğretimin ardından eğitime devam edemediğini belirtti.
     Mevsimlik işlerde yevmiye karşılığı çalıştığını anlatan Sangın, 8 ay önce TYÇP kapsamında ilköğretim okuluna müstahdem olarak yerleştirildiğini bildirdi. Bu süre içerisinde Siverek Belediyesince açılan resim kursuna katılıp kendini geliştirme imkanı bulduğunu anlatan Sangın, boş zamanlarında öğrencilere resim çizmeyi öğretmeye çalıştığını ifade etti.
     Kısa sürede öğrencilere resim yapmayı sevdirdiğini dile getiren Ömer Sangın, hedefinin kendini daha çok geliştirip sergi açmak olduğunu kaydetti.
     Çocukluğunda en büyük hayalinin güzel sanatlar fakültesinde eğitim görmek olduğunu dile getiren Sangın, Maddi durumumuz iyi olmadığı için okuyamadım. Ama resme olan düşkünlüğüm de bitmedi. 1 yıl içerisinde hem iş buldum hem de kursa gidip kendimi bu alanda geliştirdim. Şimdi boş zamanlarımda öğrencilere çizim tekniklerini öğretiyorum diye konuştu.
     (MŞD-DAŞ-İSM)
<< Önceki Haber Hizmetli olarak çalıştığı okulda öğrencilere resim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER