Hisarcıktaki deprem

Hisarcıktaki deprem -Simav Kaymakamı Ünal: -İlçemizde herhangi bir can kaybı olmadı ama bazı eski binalarda çatlaklar oluştu


KÜTAHYA (A.A) - Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, yakınlarındaki Hisarcık ilçesine bağlı Tokat köyünde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, İlçemizde herhangi bir can kaybı olmadı ama bazı eski binalarda çatlaklar oluştu dedi.
     Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 18.20de 3,1 kilometre derinlikte kaydedilen 5,1 büyüklüğündeki depremin, Simavda şiddetli hissedildiğini söyledi.
     Depremi hisseden vatandaşların panik halinde ev ve iş yerlerinden çıktığını, kimilerinin ise araçlarında beklemeyi tercih ettiğini belirten Ünal, Hem jandarma hem de emniyetteki arkadaşlarla görüştüm. İlçemizde herhangi bir can kaybı olmadı ama eski binalarda bazı çatlaklar oluştu dedi.
     Ünal, artçı sarsıntıların vatandaşları endişelendirdiğini dile getirerek, halkın çoğunluğunun geceyi dışarıda geçirmeyi düşündüğünü ifade etti.
    
     -Artçı sarsıntılar-
    
     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede saat 18.25te 4,2, 18.28de 3,6, 18.40ta 3,5 ve 3,8, 19.07de 3,7 ve 19.16da 4,4 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar kaydedildi.
     (ZT-SDT-MUR)
<< Önceki Haber Hisarcıktaki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER