Hırsızların yeni hedefi 15 bin liralık

Hırsızların yeni hedefi 15 bin liralık yavru köpekler oldu -AKMİD Başkanı Tıpırdamaz: Anadoludaki en iri köpek ırkı olan Aksaray Malaklısının piyasada 10-15 bin liraya kadar satılan yavruları hırsızların hedefi oldu


AKSARAY (A.A) - Anadoludaki en iri köpek ırkı olan Aksaray Malaklısının son dönemlerde yüksek fiyatlardan satılmasının, bu köpeklerin yavrularını hırsızların hedefi haline getirdiği belirtildi.
     Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, Aksaray Malaklısı cinsi köpeklerin müze ve ören yerlerinde bekçi köpeği olarak kullanılmaya başlandığını ifade etti.
     Aksaray Malaklısının Türkiyede önemli köpek ırkları arasında yer aldığını, ırkın bozulmasının önüne geçmek için büyük gayret gösterdiklerini anlatan Tıpırdamaz, bu köpek ırkının tanınması ve tescili için Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ile Dünya Köpek Irkları Federasyonuyla ırk belirleme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Bu gelişmelerin ardından Aksaray Malaklısının değerli bir köpek ırkı olarak bilinirliğinin arttığını vurgulayan Tıpırdamaz, ancak bundan faydalanmak isteyen art niyetli kişilerin son zamanlarda bazı çiftlik ve barınaklardan bu köpeklerin yavrularını çaldıklarını söyledi.
     Tıpırdamaz, bu konuda Emniyet güçlerine gerekli bilgileri verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Anadoludaki en iri köpek ırkı olan Aksaray Malaklısının 10-15 bin liradan satılan yavruları, hırsızların hedefi oldu. Saf ırka sahip köpeklerin fiyatları çok yüksek. Şehrimizdeki köpek sahipleri ile irtibata geçerek, yavruları iyi korumalarını istiyoruz. 1 ay içinde 11 adet Aksaray Malaklısı yavrusu çalındı. Köpek sahipleri de çok tedirgin. Emniyet güçlerinin suçluları yakalamasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Hırsızların yeni hedefi 15 bin liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER